5 tips voor een frisse start na je vakantie!

Tips werken na je vakantie

5 tips voor een frisse start na je vakantie!

Het is zover; de vakantie is voorbij! Voor de meeste mensen is het dan ook tijd om weer aan de bak te gaan. Je ideale zomerrooster waar je net aan gewend was, wordt ingewisseld voor vaste patronen. De kans bestaat best dat je hier weer even aan moet wennen. Sommige hebben er zin in, andere wat minder. Maar niet getreurd.. om je weer FRESH and SHINY voor de dag te laten komen, hebben wij hier alvast een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

1. Praat bij met collega’s

Ten eerste; praat bij met collega’s met een bak koffie. Niet alleen over de laatste roddels, maar ook over dingen die van belang zijn voor jouw job. Is er iets veranderd aan de manier van werken, zijn er nieuwe mensen bijgekomen of misschien zijn er wel mensen vertrokken? Het is altijd goed om op de hoogte te zijn van wat er speelt en wat jij hebt gemist en daarnaast toon je meteen betrokkenheid bij je werk en collega’s!

2. Lees eerst je mail door

Prioriteiten eerst. Begin rustig met het wegwerken van je (waarschijnlijk) bomvolle inbox. Een opgeruimde mailbox voelt namelijk heerlijk aan. Maar hoe pak je dit zo efficiënt mogelijk aan? Scan eerst de berichten eruit die al meteen de prullenbak in kunnen. Dat scheelt weer.

Maak daarna mappen en categoriseer je e-mails. Neem hier echt even de tijd voor zodat je belangrijke mails niet over het hoofd ziet. En begin vooral gewoon bovenaan je mailbox ipv onderaan! Klinkt gek, maar het gebeurd regelmatig dat wanneer mensen op vakantie zijn geweest ze de onderste “nieuwste” mail erbij pakken. Niet doen! Je krijgt hierdoor een onnodige waslijst aan klussen waar je niet op zit te wachten. 😉

3. Plan een relaxte lunch en maak je vooral niet te druk vandaag

Plan voor de eerste dag een relaxte lunch met je favoriete collega(s). Zorg dat je samen met elkaar pauze hebt. Dit is, zoals jullie weten in de zorg soms lastig door de verschillende diensten. Maak je daarnaast de eerste werkdag na je vakantie niet te druk! Iedereen snapt waarschijnlijk heus wel dat je even bij moet komen en moet wennen aan het ritme. Maar zorg natuurlijk wel dat je scherp blijft!

4. Zet een vakantiefoto op je bureaublad

Om nog enigszins in de vakantiesferen te blijven zet je gewoon een van je favoriete vakantiefoto’s op je bureaublad van je computer. Hierdoor blijf je de komende tijd nog aan de leuke vakantiemomenten denken en krijg je automatisch nieuwe energie waardoor je helemaal up and running bent voor deze werkdag!

5. Zet je goede voornemens op een rij

Tijdens je vakantie kom je meestal tot ge-wel-di-ge inzichten. Is het niet? Je hebt rust en tijd om na te denken. Je bruist van nieuwe ideeën en gedachtes en zet deze wellicht ook op papier. Maar worden deze ook werkelijkheid? Pak het vanaf nu anders aan en zet je goede voornemens op een rij. Gedachten die vaak spelen zijn het maken van een carrièrestap, het vragen om loonsverhoging, met de fiets naar werk, meer sporten of een cursus volgen. Durf, doe!!l Nee heb je, ja kun je krijgen.

 

Wil jij ook werken via Healthz in Nederland of op de Caribbean?
Stuur een mail naar info@healthz.eu of bekijk onze vacatures.