5 weetjes over flamingo’s

Flamingo Healthz

5 weetjes over flamingo’s

Wellicht vertrek je binnenkort voor de eerste keer naar de Caribbean of ben je er al eens geweest. Het zal je dan ook vast wel opgevallen zijn dat de Flamingo, als je informatie zoekt over bijvoorbeeld Aruba, op bijna iedere foto voorbij komt. Logisch, want het zijn prachtige vogels met een uitzonderlijk vrolijk kleurtje. Daarom hebben wij vijf weetjes over deze bijzondere tropische vogel voor je op een rijtje gezet!

Wist je dat:

De Flamingo monogaam is? Wanneer twee vogels helemaal in love zijn, blijven ze zeker een aantal seizoenen bij elkaar. Het vrouwtje zoekt de plek uit waar de gezinsuitbreiding plaats gaat vinden en samen bouwen ze hun nestje. Flamingo’s zijn, wanneer ze een kleintje hebben, enorm beschermend, dus kom dan vooral niet te dichtbij!

Wist je dat:

Er meestal maar 1 ei wordt gelegd? Het duurt ongeveer 28 tot 30 dagen voor deze uitkomt en is ook een behoorlijk stuk groter dan een kippenei. Zo groot als die van een struisvogel is het ei ook weer niet, een Flamingo ei weegt ongeveer 100 gram.

Wist je dat:

Flamingo’s hun mooie roze kleur te danken hebben aan het voedsel dat zij eten? Ze worden allemaal grijs/donkerblauw geboren en drinken melk bij hun moeder. Wanneer ze eenmaal groot zijn staan er dagelijks schaaldieren op het menu. Denk bijvoorbeeld aan kreeftjes, garnalen en plankton. Door het carroteen wat in dit voedsel zit (ook te vinden in wortel), word dit door de lever omgezet in pigmenten waardoor de veren roze worden. Vogels die zo’n echte mooie roze/rode kleur hebben en er gezond uit zien, vinden vaak als eerste een partner.

Wist je dat:

Ze aan beiden poten vier tenen hebben met zwemvliezen ertussen? Je zou denken dat ze dan ook veel zouden zwemmen, maar dat is niet het geval. Het zorgt ervoor, wanneer ze op een poot staan, dat ze niet zo snel wegzakken in de zanderige en zachte grond aan de kust.

Wist je dat:

Niemand eigenlijk echt weet waarom Flamingo’s zo vaak op een poot staan? Er wordt nog wel eens over gediscussieerd. De een beweert dat het is omdat de vogel uit moet rusten, de ander zegt; ‘nee, het is omdat hij niet te snel af wil koelen’. Er is zelfs een theorie die beweert dat het zou zijn, als ze met een poot te ver weggezakt zijn in het zand, ze de ander kunnen gebruiken om zichzelf weer los te krijgen. De waarheid zal dus ergens in het midden liggen!

Wil jij ook werken via Healthz in Nederland of op de Caribbean?
Stuur een mail naar info@healthz.eu of bekijk onze vacatures.