Suzanne! Onze Backoffice medewerker Caribbean

Backoffice medewerker Healthz Caribbean Suzanne van de Velde

Suzanne! Onze Backoffice medewerker Caribbean

Sinds eind 2019 worden wij op kantoor ondersteund door Suzanne van de Velde. Suzanne is aangenomen als backoffice medewerker bij Healthz. Zij gaat alle kandidaten door het administratieve proces begeleiden, nadat zij akkoord hebben gekregen om te gaan werken in één van de ziekenhuizen op de Caribbean. In deze blog stelt zij zichzelf aan jou voor.

Hallo nieuwe collega! Wil je jezelf aan ons voorstellen?

Ik ben Suzanne van de Velde, geboren in het Brabantse land en via diverse delen van het land al weer heel wat jaren woonachtig in de Haarlemmermeer. In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met mijn drie honden waarmee ik naast lekker wandelen ook aan ‘agility’ doe. Dat is een behendigheidssport met hindernissen. Daarnaast fotografeer ik graag voor mijn bedrijfje Via SuuS en ik sport ook veel (spinning, CrossFit).
Backoffice medewerker Healthz Caribbean Suzanne van de Velde agility

Hoe ben je bij Healthz Zorgprofessionals terechtgekomen?

Een gezamenlijk vriendin heeft Marjolijn (managing director van Healthz) aan mij voorgesteld. Die vriendin gaf aan dat er ondersteuning nodig was op het kantoor. Er stond een vacature open voor een administratieve functie binnen Healthz. Het leek mij een erg uitdagende en veelzijdige baan en daar was ik was op dat moment naar op zoek. Eind december 2019 ben ik gestart bij Healthz. Op dit moment werk ik 3 dagen in de week.

Kan je iets vertellen over jouw functie bij Healthz? Wanneer hebben de kandidaten contact met jou?

Mijn functie is Backoffice Medewerker Caribbean en dan met name voor Aruba, omdat we vanwege het exclusieve partnerschap met het ziekenhuis van hen de meeste aanvragen krijgen. Kandidaten hebben contact met mij nadat zij een kennismakingsgesprek hebben gehad met Marjolijn en we van het betreffende ziekenhuis een akkoord hebben gekregen op hun inzet. Vanaf dat moment neem ik de meeste zaken die geregeld moeten worden op me. Denk dan aan hulp met het in orde maken van alle papieren voor vergunningen, het contract, de huisvesting, tickets etc. De kandidaten mogen mij voor alles benaderen wat betrekking heeft op hun aankomende waarneming op de Caribbean.

Je komt zelf niet uit de zorgsector. Hoe zorg je dat je feeling krijgt met de collega’s en kandidaten?

Zelf heb ik inderdaad geen zorgachtergrond, behalve dat ik ervaringsdeskundige ben als “patiënt” in de diabeteszorg. Ik heb diabetes type 1 en sta aan de andere kant van de zorg en dus ook alles wat daarmee gemoeid is. Ik voel daardoor wel een stevige connectie met de branche waarin Healthz zich bevindt, zowel in Nederland als de Caribbean. Als ik zelf verpleegkundige zou zijn dan spreekt kinderverpleegkunde mij persoonlijk erg aan. Voor de zorg voor kinderen is, voor mijn gevoel, een heel andere omgangsvorm met de patiënten vereist. Dat lijkt me erg interessant.

Ben je inmiddels al helemaal thuis in je rol als Backoffice Medewerker bij Healthz?

Ik ben nog niet zo heel lang werkzaam voor Healthz, dus ik kan (nog) niet zeggen dat ik al helemaal thuis ben in het werk. Er vertrekken iedere maand veel kandidaten richting de Caribbean en het kan soms best chaotisch zijn om alles op orde te krijgen voor iedereen. Mijn draai begin ik echter steeds meer te vinden en daarmee wordt het steeds makkelijker! Ik vind het contact met de kandidaten erg leuk en het in orde maken van alle documenten en formulieren die binnenkomen. Iedere nieuwe maand start er, meestal tegelijkertijd, een nieuwe lichting kandidaten op de eilanden. Het is voor de HR afdelingen van onze opdrachtgevers een enorme klus om voor iedereen de tickets en huisvesting en dergelijke te regelen. Voor beide partijen is het einde van de maand het meest drukke moment. Soms moet er even gewacht worden op akkoord van alle betrokkenen, maar het lukt altijd! Zo knap hoe ze het op de eilanden iedere keer weer voor elkaar krijgen! Het is ontzettend leuk om te zien dat de kandidaten rond het moment van vertrek schipperen tussen zenuwachtig, nieuwsgierig en enthousiast. Erg fijn dat wij ze daarin met onze kennis en ervaring kunnen en mogen begeleiden. 

Ben je zelf al eens naar de Caribbean geweest?

Ik houd erg van warmte, zon, zee en strand en een beetje wind kan me ook niet schelen. Wat dat betreft spreekt de Caribbean me wel aan. Ik ben jaren terug op cruise geweest in het gebied en het schip meerde toen o.a. aan op Sint Maarten. Daar zijn we maar een dagje geweest dus we hebben voornamelijk het strand gezien daar, maar ik vond het er erg fijn. Ik ben nog nooit op Aruba, Bonaire of Curaçao geweest, maar het staat al wel jaren op mijn lijstje voor als ik een keer op vakantie wil naar de zon. Ik zou op dit moment niet kunnen zeggen welk eiland me het meeste aanspreekt, want ik zou ze allemaal wel willen bezoeken te vergelijking. Het is bijzonder dat ik via mijn werk bij Healthz en alle verhalen van en over de kandidaten steeds meer het gevoel krijg dat ik de eilanden al ken!

Je werkt naast je baan bij Healthz ook nog in een sportschool. Hoe combineer je beide banen met elkaar?

Dat klopt inderdaad. Ik werk ongeveer 14 uur per week in een sportschool bij mij in de buurt. Mijn voornaamste taak daar is om daar de frontdesk te bemannen. Veel administratief werk en nieuwe leden informeren over het sporten, een rondleiding geven of inschrijven. Je ziet in die werkzaamheden ook meteen wat mij zo ligt in de werkzaamheden bij Healthz trouwens. Naast mijn werk op de frontdesk, geef ik ook les op de sportschool. Spinning en andere groepslessen, wat ik  enorm leuk vind om te doen! Het combineren van beide banen gaat tot nu toe erg goed. De werktijden en -dagen zijn goed op elkaar afgestemd. Het wordt op deze manier ook niet gauw saai!

Dieren zijn erg belangrijk voor je. Kun je daar iets meer over vertellen?

Al meer dan 25 jaar heb ik één of meer honden, altijd van het type herdershond. Ik vind het heerlijk om actief met hen bezig te zijn. Buiten de winterperiode ben ik vaak met ze naar Oostenrijk geweest om op wandelvakantie te gaan. Heerlijk in de natuur in de bergen met je trouwe viervoeter, daar word ik blij van!

Nu hoorde ik dat Healthz ook een eigen dier heeft op Bonaire, haha! Jullie, of nou ja, ons gesponsorde ezeltje Healthzy! Ik heb wel wat met ezeltjes. Mijn oom en tante waar ik als kind heel vaak was hadden er ook 2. Lekker eigenwijze dieren waren dat. Healthzy bezoeken kan mooi op mijn To Do lijstje voor als ik Bonaire een keer ga bezoeken.

Is er verder nog iets wat je graag zou willen vertellen?

Voor alle vragen rondom jouw waarneming of om me te leren kennen kun je me bereiken op +31(0)6-39048001 of mailen suzanne@healthz.eu. Als je het leuk vindt om wat van mijn fotografiewerk te bekijken, bezoek mijn website dan eens: https://www.viasuusfotografie.nl/ Verder kan ik niet wachten om in de functie van Backoffice Medewerker alle kandidaten beter te leren kennen. Ik hoop in ieder geval dat ik nog heel lang deel uit mag maken van het Healthz team!

Team Healthz werkt graag samen om jouw droom waar te maken. Werken op een tropisch eiland! Bekijk onze vacatures op de Caribbean eens. Je mag ons voor meer informatie ook mailen op info@healthz.eu of geef ons eens een belletje op +31(0)20-2443798.