De Dag van de Verpleging

Dag van de verpleging

De Dag van de Verpleging

Het is vandaag de dag van de verpleging. Een dag die elk jaar wordt gevierd op de geboortedatum van Florence Nightingale. Deze powervrouw mogen we zien als de grondlegger van de moderne verpleegkunde.

Wij zijn bij Healthz van mening dat zorgprofessionals elke dag fantastisch zijn, maar vandaag word je daar een keertje extra voor in het zonnetje gezet!

Zomaar een greep uit wat jou zo bijzonder maakt:

  • ♥ Jij maakt tijdens het werk mooie dingen mee, maar het kan ook heel erg heftig zijn. Soms breng je goed nieuws en soms ben je onderdeel van iets heel verdrietigs. Er wordt van jou verwacht dat jij onder alle omstandigheden professioneel blijft en jouw eigen emoties weet uit te schakelen. DAT.IS.ECHT.HEEL.KNAP!
  • ♥ Tillen, ondersteunen, lang op je benen staan, huisbezoeken afleggen, tussen de afdelingen racen. Fysiek kan jij op de werkvloer behoorlijk worden uitgedaagd. En toch is er altijd tijd voor een grapje of een lach!
  • ♥ Patiënten houden geen kantoortijden aan. Onregelmatige diensten en werken in het weekend, daar draai jij je hand niet voor om.
  • ♥ We leven in een wereld waar iedereen steeds meer haast heeft en zichzelf erg belangrijk vindt. Binnen die omgeving vorm jij een punt van rust en betrouwbaarheid, waarbij het vooral niet gaat om jezelf. Jij kan prioriteiten stellen en jouw aandacht volledig verplaatsen naar jouw patiënt. Die onzelfzuchtigheid, daar kunnen mensen iets van leren.
  • ♥ Iedereen heeft wel eens een slechte dag. Met het verkeerde been uit bed, je partner heeft het dopje van de tandpasta kwijt gemaakt of er heeft een hond voor je voordeur gepoept. Het is allemaal relatief: jij blijft scherp, vriendelijk en geduldig tijdens het werken.
  • ♥ Als het een heel klein beetje meezit dan lukt het jou ook nog eens om de moeilijke cases van de dag niet mee te nemen naar huis. En zie dat maar eens voor elkaar te boksen!
  • ♥ En ook al staat het salaris soms in schril contrast vergeleken met het bedrijfsleven, kies jij nog steeds voor een carrière in de gezondheidszorg.

Alles met als doel een ander voorop te stellen en je in te zetten voor zijn of haar welzijn. Zonder jouw persoonlijkheid was de wereld een stukje lelijker. Dus ben je er eentje, ken je er eentje of word je op dit moment door iemand verzorgd? Geef jezelf of de zorgprofessionals om jou heen een extra mooi
complimentje vandaag, op de dag van de verpleging!

Ontzettend mooi mens, jij bent een kanjer!