Even voorstellen.. Ellen Gorter

Ellen Gorter

Even voorstellen.. Ellen Gorter

Mijn naam is Ellen Gorter! Sinds kort ben ik bij Healthz aan de slag als recruiter. Ik wil graag snel aan de slag voor alle (toekomstige) Healthz verpleegkundigen, maar stel me eerst graag zelf voor!

Meisjesdroom

Als je aan mijn basisschoolleraren vraagt wat ze denken wat ik ben geworden, zullen negen van de tien het bij het juiste eind hebben. Ik wist het van jongs af aan al: ik wil voor andere mensen zorgen. Ik startte mijn loopbaan met verschillende stages in mijn opleiding tot verzorgende. Zo liep ik stage in verpleeghuizen en verzorgingshuizen, maar ook in de kraam- en thuiszorg. Ik wilde alles aanpakken! Na al deze stages was ik wel nieuwsgierig geworden naar de zorg in het ziekenhuis. Dat had ik toen nog niet van dichtbij meegemaakt. En zo heb ik de stap gemaakt om mij op die kant van de zorg te richten. Ik heb met die droom voor ogen de duale opleiding in het Spaarne Ziekenhuis (tegenwoordig: Spaarne Gasthuis) gevolgd. Maar zoals je misschien al kan raden, wilde ik meer en meer! Dus eenmaal gediplomeerd Verpleegkundige wilde ik me gaan verdiepen in de Intensive Care. Zo gezegd, zo gedaan. Na een opleiding van 18 maanden kon ik mijzelf ICU verpleegkundige noemen!

Naar de Antillen

Als ICU Verpleegkundige kwam ik in contact met Marjolijn. Ze was toen met Healthz bezig om verpleegkundigen te detacheren naar de Antillen. Hoe leuk ik mijn werk hier ook vond, ik wilde deze nieuwe uitdaging wel aan gaan! Werken op een eiland waar de zon altijd schijnt, daar is moeilijk nee tegen te zeggen toch? Zonder iemand op Bonaire te kennen, heb ik mijn koffers gepakt en begon mijn avontuur! Ik heb acht maanden met heel veel plezier op Bonaire gewerkt en gewoond. Een ervaring die ik op werk, maar zeker ook op persoonlijk vlak nooit zal vergeten.

Duobaan

Na mijn terugkeer was het weer tijd voor een nieuwe uitdaging! Ik ging voor negen maanden de boeken in voor de opleiding tot SEH Verpleegkundige. Dankzij mijn opleidingen heb ik toen een speciale invulling mogen geven aan mijn werkweek. Namelijk een duobaan in het Spaarne Ziekenhuis, waar ik maandelijks wisselde tussen de ICU en de SEH.

Antillen blijven kriebelen

Na een aantal jaren in het Spaarne Ziekenhuis bleven de Antillen toch kriebelen. En de vakantiedagen die ik altijd op de Antillen spendeerde waren niet genoeg! Via Marjolijn kreeg ik weer de kans om op Bonaire aan de slag te gaan. Niet zo lang als de vorige keer, maar deze drie maanden voelde een beetje als thuiskomen. Met dat in mijn hoofd ging ik op zoek naar een volgende uitdaging. Een paar maanden geleden zei Marjolijn tijdens een telefoongesprek dat ik ook vanuit Nederland met de Antillen bezig kon zijn. Ik kon als recruiter aan de slag! Want met al mijn ervaring was ik perfect voor deze functie. Dit klonk als muziek in mijn oren en als een mooie volgende uitdaging. Maar mijn ICU en SEH diploma wilde ik wel blijven benutten. We hebben daar gelukkig een middenweg in gevonden en vanaf nu ben ik twee dagen per week op kantoor bij Healthz en twee dagen word ik gedetacheerd op een ICU of SEH in Nederland. Een mooie afwisseling!

Ik kan niet wachten om voor onze verpleegkundigen aan de slag te gaan en te zorgen dat ze net zulke mooie uitdagingen gaan ervaren als ik heb gedaan!

Groetjes,

Ellen Gorter