Even voorstellen.. Daniël Li

Daniël Li

Even voorstellen.. Daniël Li

Vertel, wie ben je en wat heb je allemaal gedaan?
Mijn naam is Daniël, geboren op Curaçao waar ik 18 jaar heb gewoond. Daarna ben ik naar Nederland gekomen om te gaan studeren. Sindsdien werk ik in de zorg. Als allereerst heb ik de Verzorgende IG opleiding gedaan. Hier heb ik veel ervaring op mogen doen in de toenmalige verzorgings- en verpleeghuizen. Kort daarna ook ziekenhuizen. Later heb ik de verpleegkundige opleiding gedaan en momenteel ben ik bezig met mijn bachelor of Nursing.

Mijn verpleegkundige opleiding heb ik afgerond in het Erasmus MC op de Maag-darm en Leverziekten afdeling. Dit was voor mij niet genoeg, ik heb in de tussentijd dan ook in verschillende ziekenhuizen gewerkt op verschillende afdelingen om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Denk aan interne geneeskunde, endocrinologie, infectieziekten en nefrologie. Ook heb ik in de palliatieve thuiszorg gewerkt. Erg interessant!

In mijn vrije tijd breng ik veel tijd door met mijn hond. Zij is echt alles voor mij! Van wandelen tot knuffelen. Daarnaast hou ik van knutselen! Ik maak van oude meubels weer nieuwe.

Wanneer wist je dat je verpleegkundige wilde worden?
Nou het grappige is, ik heb nooit gedacht dat ik in de zorg zou gaan werken. Vroeger heb ik altijd gezegd dat ik als danser of in de entertainment zou willen werken. Helaas was dit toch niet wat ik zocht en ben ik toen de zorg in gegaan. Toen ik erachter kwam dat ik echt mensen beter kon maken werd verpleegkundige voor mij pas echt leuk! Na 1 jaar gediplomeerd te zijn begon ik de zorg te snappen, dus ook mijn patiënten. En pas toen dacht ik: “Het verpleegkundige vak is meer dan alleen verplegen”!

Is de hbo Verpleegkundige opleiding moeilijk?
De hbo variant van de verpleegkundige opleiding vind ik niet moeilijk. Het vergt wel veel discipline naast je normale baan. Verder heb je een onderzoekende houding nodig. Voor mij is het voornamelijk meer een uitdaging geweest om er meer uit te halen van mijn verpleegkundige vak.

Hoe ben je met Healthz in contact gekomen?
Drie jaar geleden ben ik voor vier maanden teruggegaan naar Curaçao. In die periode werd door Healthz op Jan Thiel Beach een Healthz borrel/meeting georganiseerd. Een toenmalige collega vertelde mij hierover en vroeg of ik meeging waardoor ik in aanraking kwam met verschillende mensen die via Healthz werkte, maar ook met Marjolijn!

Toen ik terug in Nederland was heb ik meteen aan de bel getrokken. Healthz maakte het voor mij mogelijk om losse diensten te draaien naast mijn opleiding. Dit was natuurlijk ideaal voor mij. Op gegeven moment kreeg ik ook nog eens groen licht om mijn opleiding via Healthz te mogen doen! Perfect dus!

Waarom heb je voor Healthz gekozen?
Persoonlijk vind ik de horizontale structuur erg prettig. Er heerst geen hiërarchie, de deuren staan altijd, maar dan ook echt altijd open en ik kan gerust met mijn vragen komen, zonder enig probleem.

Wat doe je momenteel? Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Momenteel werk ik op detacheringsbasis via Healthz en dit bevalt mij prima! Mijn werkdag is zeer wisselend! Allereerst hangt het af van wat voor dienst je hebt, dag-, avond- of nachtdienst. Op de verpleegafdelingen zijn enkele zaken hetzelfde, zoals ADL, Artsenvisite, medicatie etc. Wel hangt het natuurlijk af van wat voor specialisme het is en welke patiënt je voor je hebt. De ene patiënt is natuurlijk de ander niet. Het werk is zeer afwisselend. Soms kan ik druk zijn met het regelen van zaken zoals opname tot ontslag, maar soms ook in acute situatie.

Hoe ervaar jij flexwerken en detacheren via Healthz?
Heel goed! In mijn carrière heb ik veel flexwerk gedaan. Het nieuw komen op een afdeling ervaar ik altijd als zeer prettig waardoor het voor mij ideaal is. Waarom? Je blijft namelijk scherp in je vak en je maakt in korte tijd veel kennis met verschillende specialismen en afdelingen. Detacheren via Healthz bevalt mij heel goed. Helemaal omdat ik het kan combineren met mijn opleiding. Ik werk graag zelfstandig.

Wat zijn jouw toekomstplannen?
In de toekomst wil ik mij richten op het verpleegkundige vak. Ik hoop ook na mijn bacheloropleiding mijn master te mogen afronden in verplegingswetenschappen. Ik wil kennis delen aan jong verpleegkundigen en alle andere verpleegkundigen. Wij hebben een mooi vak! Dat moeten wij maar niet vergeten!!

 

Wil jij ook werken via Healthz in Nederland of op de Caribbean?
Stuur een mail naar info@healthz.eu of bekijk onze vacatures.