Even voorstellen… Ellen Zoon!

Ellen van der Scheer

Even voorstellen… Ellen Zoon!

Deze week stellen wij jullie Ellen voor. Zij werkt via Healthz als SEH Verpleegkundige. Ellen komt van oorsprong uit regio Ijmuiden, maar is bijna altijd werkzaam geweest in Amsterdam. Haar man werkt momenteel op Sint Maarten, waar zij ook regelmatig verblijft. Tijdens orkaan Irma was zij toevallig net in Nederland, maar haar man verbleef nog op het eiland. Ellen vertelt ons haar aangrijpende verhaal.

Vertel, wat heb je allemaal gedaan?

“In het voormalige St. Lucas Ziekenhuis heb ik mijn A- en CCU- opleiding gedaan. Voor de IC opleiding ben ik verhuisd naar het AMC, wat ik doodeng vond, maar het werd een gouden zet. Ik heb de IC opleiding als zeer leerzaam ervaren. Na 10 jaar ben ik overgestapt naar de SEH en daar maak ik nog dagelijks gebruik van de ervaring die ik op de IC heb opgedaan”.

Maar je hebt ook in Australië gewerkt!

“Dat klopt. 10 Jaar geleden heb ik met mijn gezin een ‘uitstapje’  gemaakt en zijn we voor twee jaar in Australië gaan wonen. In Nederland hebben wij ons hele hebben en houwen verkocht en zijn vertrokken naar Coffs Harbour (aan de oostkust) waar wij ons settelden. Aldaar heb ik aanvankelijk op de IC gewerkt en toen ik me goed genoeg ingewerkt voelde in het ‘Angelsaksische systeem’ ben ik ook op de SEH gaan werken”.

“Ik had daar een “casual” contract wat er op neer kwam dat ik in het ziekenhuis van hot naar her vloog. In de ochtend in het donkerblauw op de IC, en wanneer het druk werd op de SEH, vloog ik in de middag weer naar de andere afdeling. Snel omkleden in het lichtblauw en door! Je kunt wel zeggen dat het een zeer flexibele tijd was. Naast werk hebben we tussendoor veel gereisd. Zowel in het land als in Nieuw Zeeland”.

En toen was het weer tijd om terug te gaan naar Nederland?

“Dat klopt! Gelukkig kon ik bij terugkomst direct terug op mijn oude werkplek op de SEH in het AMC. Dat was erg fijn. Maar vorig jaar is er wel wat veranderd. Mijn echtgenoot kon een functie krijgen op Sint Maarten en heeft deze aangenomen. Het betreft een tijdelijke periode van drie jaar. Ik twijfelde geen moment, heb mijn baan opgezegd en ben op 1 juli mee verhuisd”.

Hoe deed je dat met de kinderen?

“De kinderen zijn inmiddels 19 en 20 jaar. Zij bleven wonen in het ouderlijk huis en dat gaat heel goed. Uiteindelijk komt het er op neer dat ik iedere drie maanden heen en weer vlieg naar Nederland om even “thuis” te zijn en om mijn vaardigheden niet te verleren en daarnaast mijn BIG registratie up to date te houden”.

Werk jij nu ook op Sint Maarten?

“Op Sint Maarten staan twee kleine ziekenhuizen, in het Franse én in het Nederlandse deel. Het had gekund, maar ik heb er echter voor gekozen daar niet te gaan werken, maar te genieten van het leven op de Caribbean. Daar ben ik echter niet zo goed in, maar ik doe wel heel erg mijn best”.

Hoe kwam je bij Healthz terecht?

“Ik moest dus een uitzendbureau vinden die mij én in Nederland én misschien in de toekomst op de Caribbean aan het werk kon krijgen. Zodoende kwam ik na een hele korte Google actie bij Healthz terecht. De kennismaking en het regelen van formaliteiten was zeer prettig,  informeel en professioneel. De persoonlijke benadering van Healthz past heel goed bij me en daarom voel ik me ook zo thuis bij dit bedrijf. Daarnaast vinden ze bij Healthz dat ik goed bij hun pas vanwege mijn SEH, ICU en CCU ervaring. Ik werk nu steeds een maand per kwartaal op de SEH in het AMC en dat bevalt alle partijen goed. Ik probeer in te springen daar waar de nood het hoogst is en ik probeer extra diensten over te nemen van collega’s. Daarnaast kan ik in de toekomst via Healthz werken op Curaçao, Bonaire en Aruba”.

En toen was orkaan Irma op komst. Een angstige situatie?

“Toevallig was ik 1 week vóór de komst van Irma naar Nederland gekomen om weer een maand te werken. Mijn man was daar wel en dat werd een beangstigende situatie. We wisten dat de communicatie zou uitvallen, maar dat dat zoveel onrust en onzekerheid zou geven bij de kinderen en mij, dat was niet te voorzien!

Uiteindelijk is het met hem en zijn directe collega’s allemaal goed afgelopen, waarbij verscheidene gezinnen wel hun huis en inhoud kwijt zijn geraakt, maar dat is allemaal futiel als je bekijkt wat er met de lokale Sint Maartenaren is gebeurd. Als Nederlands staatsburger in dienst van de overheid werd hij gesommeerd te evacueren naar Curaçao. Het leed op Sint Maarten was verschrikkelijk. Er was zoveel te doen op het gebied qua veiligheid en op humanitair vlak. Maar regels bleken regels. Gelukkig kwamen er dagelijks meer en meer Nederlandse militairen (600) en politieagenten (60) aan op Sint Maarten. Ik heb enorm veel bewondering voor deze logistieke mega operatie en wat er allemaal is bewerkstelligd. De situatie op Sint Maarten is nog erg schrijnend”.

Sint Maarten

Hoe is de situatie momenteel op Sint Maarten en met jullie huis?

“Op dit moment is de situatie zo dat wij natuurlijk een huis op Sint Maarten hebben. Hier mogen wij alleen nog niet naartoe zolang de volksgezondheid en veiligheid gegarandeerd kan worden. Momenteel liggen de catamarans van de nabijgelegen jachthaven in onze tuin en door de schuifpuien heen (zie foto). Daarnaast is er nog steeds onvoldoende elektriciteit en stromend water en het afval hoopt zich met de dag op. Momenteel zijn wij dus woonachtig op Curaçao tot onze terugkeer naar Sint Maarten weer mogelijk is. Sint Maarten en de andere door Irma verwoeste Caribische eilanden verschijnen momenteel niet elke dag meer op het nieuws, maar in ons gezin speelt het nog dagelijks een rol!”.

Wil jij ook werken via Healthz in Nederland of op de Caribbean?
Stuur een mail naar info@healthz.eu of bekijk onze vacatures.