Even voorstellen…CSA medewerker: Jim Hoeseinbakas

Jim Hoeseinbakas

Even voorstellen…CSA medewerker: Jim Hoeseinbakas

Werken in een ziekenhuis op Aruba

Terwijl ik in het vliegtuig zit, stel ik me het werken in een ziekenhuis als CSA medewerker op Aruba voor. Op z’n minst een ontzettend spannend vooruitzicht! Het klimaat zal mij doen denken aan dat van Suriname. Een tropische walm die op je staat te wachten wanneer je het vliegtuig uitstapt. In een klap wordt meedogenloos de kille lucht uit het vliegtuig vervangen door de hitte.

Na een kort bezoek aan de bagageband waar ik mijn koffers zojuist heb opgehaald, loop ik samen met twee andere collega’s richting een autoverhuurbedrijf. De gastvriendelijkheid valt me gelijk op. Na het inladen van alle koffers, vervolgen wij onze reis naar het appartement wat vanaf dat moment voorlopig mijn thuis zal worden. Een schitterend bruin-wit gebouw wat zich op een steenworp afstand van het strand en ziekenhuis bevindt. Ook binnen laat het niets te wensen over. Alles ziet er prachtig, verzorgd en netjes uit.

De volgende dag, na het bijkomen van de reis brengen mijn collega’s en ik een bezoek aan het Dr. Horacio Oduber ziekenhuis voor een aantal administratieve handelingen voordat wij aan de slag kunnen. Ondanks dat het ziekenhuis er niet zo modern uit ziet als in bijvoorbeeld Nederland, is de diversiteit groot. Wat mij voornamelijk opvalt is het tempo waarmee spoedgevallen en operaties uitgevoerd worden. Een strakke planning waar mijn bewondering direct naar uitgaat.

De tijd is voorbij gevlogen en het enige wat mij tijdens mijn werkzaamheden en verblijf op Aruba is tegen gevallen is; de automatisering. Veel dingen worden, zoals op de centrale sterilisatieafdeling, handmatig gedaan. Ouderwets, maar wel netjes. Met andere woorden; voor mij een prettige werkomgeving.

Mijn werkdagen wisselden elkaar af met weekenden waarin ik kon genieten van zon, zee en strand. Af en toe pakte ik mijn hengel en zocht ik een mooi en rustig plekje op om te vissen en mij te verwonderen aan alles om mij heen. Op een eiland waar niet al te veel gebeurd en niet al te veel te doen is, gaat alles rustig aan. Een mooie balans tussen de af en toe hectische momenten in het ziekenhuis en de momenten die ik vrij te besteden had.

Ik kijk met ontzettend veel plezier terug op mijn tijd in Aruba en eerlijk; Ik verlang er weer naar!

 

Wil jij ook werken via Healthz in Nederland of op de Caribbean?
Stuur een mail naar info@healthz.eu of bekijk onze vacatures.