Even voorstellen…Accountmanager Nederland: Lotte Goesinne

Management in de zorg

Even voorstellen…Accountmanager Nederland: Lotte Goesinne

Hoi! Ik ben Lotte Goesinne en sinds november 2018 werkzaam als recruiter bij Healthz. Ik ben geboren en getogen in Tuitjenhorn, een klein pittoresk dorpje in de kop van Noord-Holland. Inmiddels woon ik met veel plezier in Haarlem. In eerste instantie vervang ik Ellen tijdens haar zwangerschapsverlof. Zij richt zich voornamelijk op het recruitment en de scholing. Zodra zij weer terug is van haar verlof ga ik me richten op het Nederlandse deel van Healthz. Ik werk 2 dagen per week op kantoor en 2 dagen per week als gedetacheerd IC verpleegkundige. Daarnaast volg ik de HBO opleiding Management in de Zorg.

Vertel ons eens over jouw loopbaan als verpleegkundige?
Ik wist altijd al dat ik iets in de zorg wilde doen. Vroeger wilde ik graag kraamverzorgster worden, maar ik vond het ook leuk om ouderen te helpen. Tijdens mijn vooropleidingen heb ik altijd de richting van de zorg gekozen. In 2004 ben ik begonnen als leerling verpleegkundige in het Spaarne Ziekenhuis. Ik twijfelde of ik het ziekenhuis leuk zou vinden en ik vond het erg spannend. Ik had pas net mijn rijbewijs gehaald en vond het een grote stap om alleen richting Haarlem te gaan en het veilige dorp te verlaten. Al snel had ik mijn draai in het ziekenhuis gevonden. Ik heb de verkorte opleiding gevolgd, waarna ik een aantal jaar op de longafdeling heb gewerkt.

Na een jaar of vier gediplomeerd verpleegkundige geweest te zijn, wilde ik mij verder ontwikkelen. Ik twijfelde tussen de Spoedeisende Hulp en de Intensive Care. Op beide afdelingen heb ik een dag meegelopen en voor de IC gekozen, omdat de begeleiding en het vervolg van de patiënt mij leuker leek.

Lotte en haar collega’s op de IC in het Spaarne Ziekenhuis

Twee jaar geleden vond ik het weer tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik twijfelde over wat ik wilde: de SEH-opleiding gaan volgen om, net als Ellen, een duobaan te doen of heel iets anders…alleen wist ik nog niet wat. Uiteindelijk heb ik besloten dat ik mij verder wilde ontwikkelen in het management en heb ik gekozen voor de opleiding HBO Bachelor management in de zorg bij het NCOI.  

Wat heeft jou uiteindelijk doen besluiten om voor de managementopleiding te kiezen?
Op de IC merkte ik al langere tijd dat ik het leuk vond om allerlei projecten op te pakken. Ik zat in veel werkgroepen zoals de VIM-commissie (veilig incident melden) en ik heb het zelfroosteren opgezet. Ik wilde graag een keer iets anders dan continu aan het bed staan.

Toen ik mij in opleidingen ging verdiepen, kwam ik erachter dat ik het management in de zorg toch wel heel leuk vind. Met name het beter leren kennen van een bedrijf en waar nodig verbeteringen aan te brengen. De richting van het coachen trekt mij daarin het meest aan. Afgelopen oktober ben ik aan het derde en laatste jaar begonnen.

Hoe ben je in aanraking gekomen met Healthz?
Ik ken Marjolijn nog van het Spaarne Ziekenhuis, waar zij toen op de IC-afdeling werkte. Wij hebben elkaar eigenlijk afgewisseld, want toen Marjolijn de IC verliet ben ik op de afdeling begonnen. Met Ellen heb ik wel lang samen gewerkt in het ziekenhuis. Marjolijn is zich na de IC op de Caribbean gaan richten. Toen ze mij vertelde over het werken op de eilanden wilde ik daar graag meer over weten. Voor ik het wist zat ik op Aruba! Via Ellen, die inmiddels voor Healthz werkte, zijn Marjolijn en ik weer met elkaar in contact gekomen en werk ik nu dus ook voor Healthz!!

Hoe heb jij het werken als IC verpleegkundige op Aruba ervaren?
Ik ben de eerste verpleegkundige van het Spaarne Ziekenhuis die via Marjolijn is bemiddeld voor een maandwaarneming op Aruba. Lucky me, want nu zijn maandwaarnemingen behoorlijk zeldzaam. Ik weet nog dat ik het heel spannend vond om in mijn eentje weg te gaan. Totaal overbodig, want ik vond het meteen fantastisch en besloot dat ik dit elk jaar wel zou willen. Ik heb heel veel leerzame ervaringen in het ziekenhuis opgedaan, fijne collega’s leren kennen en ook veel leuke dingen gedaan op het eiland. Ik werkte meer uren dan in Nederland, maar ik had het gevoel dat ik meer vrije tijd had daar. Op het werken in het ziekenhuis na had ik geen verplichtingen. Op het eiland is elke dag wel iets leuks te beleven als boottripjes, etentjes etc.

Een jaar later vertrok ik voor de tweede keer naar Aruba. Zij zien elk jaar zoveel tijdelijke collega’s, ik had niet verwacht dat ze mij daar nog zouden kennen. Niets was minder waar! Toevallig was ik daar precies in de tijd van de feestdagen en mocht ik mee naar het kerstfeest van het ziekenhuis. Een fantastische ervaring met allemaal dansende collega’s en een overschot aan eten.

Helaas is werken op de Caribbean niet te combineren met de opleiding die ik nu volg. Ik kan het echter iedereen aanraden om deze fantastische en vooral leerzame ervaring mee te maken.

Wat hoop jij met jouw kennis en ervaring toe te kunnen voegen aan onze organisatie?
Bij Healthz komen mijn kwaliteiten als coach denk ik goed van pas. Ik vind het leuk om persoonlijk contact hebben, te luisteren naar ervaringen van anderen en ze daarin te begeleiden. Momenteel volg ik de module strategisch management. Daarin breng ik het bedrijf Healthz in kaart op gebied van de missie, visie en strategie voor de komende jaren.

Dit zal in de toekomst van pas komen qua stappen die we willen maken of verbeteringen die we kunnen aanbrengen binnen de organisatie. Mijn opleiding is heel breed en Healthz geeft mij veel mogelijkheden om verdieping te zoeken in de verschillende modules. Ik kan bij Healthz mijn functie op veel gebieden uitdiepen en dat maakt de combinatie met het volgen van de studie dubbel zo interessant.

Je gaat een combifunctie vervullen van detacheren en kantoorwerkzaamheden, daarnaast volg je ook nog een opleiding. Hoe ga je dat allemaal combineren?!?!
Haha, ja dat is een goede vraag! Tot nu toe is het me allemaal gelukt. In de vorige periode van de opleiding heb ik mijn huis verkocht, een huizenjacht achter de rug, een huis gekocht én verbouwd. Een drukke tijd dus, maar ook dat is allemaal goed gekomen. Ik ga in deze uitdaging veel voldoening en plezier halen. Met een goede planning en begeleiding van Marjolijn en Esther komt het helemaal goed.

Ik hoop jullie allemaal snel te ontmoeten!!

 

Heb jij nog vragen voor Lotte of ben je na deze blog geïnteresseerd in het werken voor Healthz NL of in de Caribbean? Lotte is bereikbaar op 06 – 83 677 680 of stuur haar een mailtje op lotte@healthz.eu. Onze vacatures kun je hier bekijken.