Even voorstellen… Maureen Ruiter

Maureen Healthz

Even voorstellen… Maureen Ruiter

Ik ben Maureen Ruiter, moeder van drie kinderen waarvan één zoon en twee dochters. Daarnaast ben ik ook nog eens oma van twee prachtige kleinkinderen! Ik ben geboren in Amsterdam waar ik na zes jaar gewoond te hebben ben verhuisd naar Lelystad. Daar woon ik nog steeds! Ik heb diverse hobby’s. Denk bijvoorbeeld aan hardlopen en motorrijden (en daarmee dagjes touren). Daarnaast hou ik van feestjes en gezelligheid met mensen om mij heen!

Wat is jouw achtergrond?

Het kan soms vroeg beginnen. Als klein meisje wilde ik namelijk al zuster worden. Ik weet nog goed dat ik altijd speelde met mijn rode dokterskoffertje met een wit kruis daarop. Na mijn middelbare school heb ik een aardige periode van flierefluiten gehad en werd op mijn 18e mijn zoon geboren. Ik had diverse baantjes her en der, maar besefte mij ook; ik was nog geen verpleegkundige wat ik eigenlijk van jongs af aan al wilde worden. Dat gevoel heeft mij aan het denken gezet. Ik ben de ziekenverzorgende opleiding gaan doen. Het zorgen voor mensen beviel mij goed, maar ik was nog niet klaar met studeren. Ik ben verder gaan leren, maar dan wel naast mijn werk. Duaal deed ik de oude A+B+Z opleiding. Daarbij staat de A voor Algemeen de B voor de psychiatrie en de Z voor zwakzinnigenzorg.

Na het krijgen van mijn twee dochters ben ik in 2005 de O&G opleiding gaan doen. Ik heb nog even getwijfeld of ik niet geschikt zou zijn als SEH Verpleegkundige, werken op de SEH leek mij een geweldige uitdaging. Vanwege de vaak korte contacten op de SEH is mijn voorkeur toen uitgegaan naar Obstetrie en Gynaecologie. Wat mij op deze afdeling zo aantrekt is de hectiek van de obstetrie, maar ook weer de verbintenis met het snijdende vak bij de gynaecologie.

Uiteindelijk ben ik gaan detacheren via een ander bureau, maar omdat ik breed wilde blijven en dat in die periode niet mogelijk was ben ik gestart als Zzp’er. Door mijn ruime werkervaring had ik al een groot netwerk opgebouwd en kon ik gelijk aan de slag. Ik heb als O&G verpleegkundige door het hele land gewerkt, en de O&G wereld is niet zo heel groot.

Wat doe je momenteel?

Nog dagelijks ben ik werkzaam als Algemeen, O&G en psychiatrisch verpleegkundige. Als algemeen verpleegkundige werk ik op de afdeling algemene chirurgie. Als O&G verpleegkundige werk ik op de kraam- en verlos afdeling. Een opsomming van werkplekken als B verpleegkundige zijn; gesloten BOPZ afdelingen waar patiënten verblijven met een RM en IBS, maar ook voor justitie werk ik met TBS’ers. De gevangenis, met uitgeprocedeerde asielzoekers die wachten op een uitzetting. Op schiphol met bolletjesslikkers, een GHB afkick unit in Zwolle, ik heb gewerkt met mensen met heroïneverslaving. Hoe je junks van de straat af kan krijgen en kan houden. De verpleegkundige zorg in de psychiatrie trekt mij zo vanwege de intrigerende ziektebeelden.

Je werkt nu als Zzp’er. Hoe ziet een week er precies voor je uit?

Dat klopt. Ik werk in opdracht van O&G Zzp’er via Healthz en werk daarnaast ook zelf bij als Zzp’er. Ik ken Marjolijn al van vroeger en ben vriendinnen met Esther. Dat maakt dat ik al vroeg bij Healthz betrokken was. Sinds een aantal jaar werk ik dan ook als Zzp’er via Healthz. Momenteel werk ik gemiddeld 40 uur per week, met name regelmatig nachtdiensten. 

En hoe is dat werken als Zzp’er?

Heel erg fijn! Het voordeel om het via bureaus te doen is dat zij belangrijke zaken voor je regelen. Er worden facturen opgemaakt, contracten met ziekenhuizen. Ik heb dus weinig administratieve rompslomp. En dat werkt goed voor mij. Vooral naast mijn eigen nevenactiviteiten.

Was de keuze om voor Healthz te werken snel gemaakt?

Zeker! Healthz straalt persoonlijkheid uit. Vanwege deze persoonlijkheid en kleinschaligheid van het bedrijf heb ik ervoor gekozen om voor Healthz te gaan werken. Niet steeds vreemde mensen aan de telefoon, leuke uitjes met personeel in Nederland. Healthz doet er veel aan om andere kandidaten ook echt te ontmoeten. Nu werk ik voornamelijk in Nederland, maar ik zou ook graag een keer via Healthz naar de Antillen gaan. Het fijne is dat Healthz mij deze mogelijkheden en ruimte biedt om en via Healthz te werken en voor mijzelf. Ik ben zeer tevreden!

 

Wil jij ook werken via Healthz in Nederland of op de Caribbean?
Stuur een mail naar info@healthz.eu of bekijk onze vacatures.