Even voorstellen…algemeen verpleegkundige: Milou Bronsema

Milou Bronsema

Even voorstellen…algemeen verpleegkundige: Milou Bronsema

Buenas dia’s! Om te beginnen zal ik me even kort voorstellen, mijn naam is Milou Bronsema; een enthousiaste leergierige  verpleegkundige die door middel van haar diploma MBO verpleegkundige (ervaring op recovery gebied & een anesthesie certificaat) verschillende eilanden van de Caribbean verkent. Als single ben ik vrij om te gaan en te staan waar ik wil, wat mij makkelijk inzetbaar maakt.

Hoe ben je bij Healthz terecht gekomen?
Tijdens een ‘Beach Borrel’ van Healthz op Aruba kwam ik in contact met Marjolijn. Mede door deze ontmoeting werd ik enthousiast en ben ik voor Healthz gaan werken.

Wat maakt het werken voor healthz zo aantrekkelijk?
Jullie zijn werkzaam in het Caribisch gebied en ik ben daar mijn hartje verloren. Het was voor mij geen moeilijke keus, want wie wil er nou niet op zo’n droomlocatie werken?

Waar ben je op dit moment gedetacheerd?
Sint Eustatius. Een klein stukje paradijs op aarde.

Hoe is het om op Sint Eustatius te wonen?
Echt geweldig! Terug in de tijd, ouderwetse wasmachines die ik zelf moet vullen met water. Een plek waar mens en dier in harmonie samen leven. De koeien, stieren, geiten, kippen, varkens en katten lopen vrij in de rondte bij de prachtige opgaande zon!

Wat vinden jouw familie en vrienden ervan dat jij deze stap genomen hebt?
Ze hebben erg veel respect voor mijn zelfstandigheid. Elke dag vermaak ik me weer opnieuw met alles wat er zich om mij heen afspeelt, en dan vooral met alles wat we in Nederland niet kennen zoals; de prachtige zonsop- en ondergang.

Ken je de andere eilanden in de Caribbean ook goed?
Ik ben dik 2 jaar werkzaam geweest op Aruba wat een prachtig eiland is met mooie natuur stranden, maar tegenwoordig toch steeds meer Nederlandse toeristen komen. Dat vind ik persoonlijk best jammer. Ik hou van het Amerikaanse gevoel, de locals en de latino cultuur. Aruba is wel een prima plek om andere eilanden te verkennen. Ik ben bijvoorbeeld een lang weekend naar Curaçao geweest om daar van de full moon party te mogen genieten. Daarnaast ben ik naar Miami gevlogen voor het Ultra Music Song Festival wat een wereldse ervaring is geweest! Prachtige herinneringen en de mooiste mensen ontmoet.  

Hoe ziet een gemiddelde week eruit voor jou op Sint Eustatius?
Ik werk 40 uur in de week in een prachtig klein ziekenhuis dat bestaat uit 14 bedden, maar het ziekenhuis ligt nooit vol. Ook ben ik verantwoordelijk voor de Emergency Room waar alle spoedgevallen binnen komen. Erg zieke mensen worden uitgevlogen naar Sint Maarten. Hiervoor heb ik ook een helikopter training gevolgd. Dan ben je klaar om als ambulance verpleegkundige mee te vliegen naar het eiland Sint Maarten wat ondanks de toestand van een patiënt een prachtige ervaring is. Aan de andere kant; in het donker is het toch best wel spannend, aangezien je door de wolken vliegt en niet erboven omdat dat de ‘vliegtuig’ zone is.

Wat zijn hobby’s / sport die je hebt op het eiland?
Ik mag gebruik maken van de fysio ruimte waar ik dagelijks even iets doe, maar dit is meer om mijn eigen lichaam strak te houden aangezien men hier van lekker eten houdt! Yoga is daarnaast mijn wekelijkse sport.

Heb je nog een laatste tip voor andere kandidaten die ook op het punt staan dezelfde uitdaging aan te gaan als jij?
Wees niet te bang de stap te nemen, want je krijgt er een prachtige ervaring voor terug! En niemand kan je dat weer afnemen!

Wil jij ook via Healthz werken in Nederland of op de Caribbean?
Stuur een mail naar info@healthz.eu of bekijk onze vacatures.