Wilma Oolderink dialyseverpleegkundige in hart en nieren

Wilma Oolderink dialyseverpleegkundige Bonaire Healthz Zorgprofessionals

Wilma Oolderink dialyseverpleegkundige in hart en nieren

Op 31 januari 2018 begon Wilma Oolderink aan haar laatste werkdag op de dialyseafdeling van het Fundashon Mariadal ziekenhuis. Na 3 maanden wonen en werken op Bonaire was het voor Wilma tijd om terug te gaan naar het koude en natte Nederland. Een mooi moment om terug te blikken op een onvergetelijke tijd!

Je wensen in vervulling laten gaan.

Ik had al jaren de wens om nog eens in het buitenland te gaan werken.  34 jaar geleden heb ik al eens in het Midden-Oosten gewoond en gewerkt.  In 2017 was de tijd rijp om weer eens naar het buitenland te gaan, kids zelfstandig en echtgenoot met pensioen. Via Cobie Schuitema, een collega van het DCG kwam ik in aanraking met Healthz, een kleine persoonlijke organisatie met korte lijnen.  Na enige informatie ben ik met mijn werkgever het DCG in Groningen overeengekomen om de maanden november, december en januari vrijaf te krijgen, zodat ik naar het buitenland kon gaan.

Genieten van het prachtige Bonaire.

De keus voor Bonaire was, dankzij de informatie van familie en Healthz, snel gemaakt. De rust van een klein eiland trok ons zeer aan.  Op 28 oktober ben ik samen met mijn man naar Bonaire gevlogen. We hebben een Bonairiaans huis gehuurd op 7 minuten loopafstand van het ziekenhuis, met 3 slaapkamers voor al het bezoek, en niet te vergeten een grote tuin. Dat was heerlijk omdat we gewoon 3 maanden in de tuin geleefd hebben. In die 3 maanden hebben we ongeveer een groep van 10 leguanen gevoerd, zodat ze zeer brutaal werden (niet echt verstandig maar oh zo leuk) en een ziek zwerfkatje geadopteerd. Het katje blijft niet alleen achter nu ik weer naar huis ga, maar wordt liefdevol geadopteerd door een dialysepatiënt. Door al het bezoek dat overkwam hebben we natuurlijk alle highlights van Bonaire verschillende keren gezien en ook het strand en de zee vaak bezocht.

De dialyseafdeling van het Fundashon Mariadal.

Fulltime werken was in het begin even slikken omdat ik in Nederland 24 uur per week werk, maar ik ben er snel aan gewend geraakt. Nooit een dag met tegenzin naar mijn werk gegaan. De dialyseafdeling van het ziekenhuis heeft 9 stoelen, een kleine knusse afdeling die eigenlijk altijd vol is, geen structureel lege plaatsen. Ik ben er door het dialyseteam, hele lieve gezellige collega’s, zeer gastvrij ontvangen en kreeg alle tijd om me de dialysemachines eigen te maken. Knap dat je als je zo vaak nieuwe medewerkers over de vloer krijgt, je toch iedereen weer met enthousiasme ontvangt en inwerkt. Petje af!

Wilma zegt: I’ll be back!

Het ziekenhuis Fundashon Mariadal vond ik een hele bijzondere ervaring. De grote boom in de binnentuin waar bewoners van het Kas di Kuido (het verpleeghuis) ’s middags onder zitten en liggen te slapen, en natuurlijk niet te vergeten de ziekenhuiskat die elke dag haar brokjes krijgt en lekker in de tuin ligt te slapen. Alle Dushi Bonarianen, dialyse patiënten en collega’s Masha Danki en zoals Arnold zou zeggen; I’ll be back!

 

Jij kan, net als Wilma, als dialyseverpleegkundige op de Caribbean aan de slag. Check onze vacatures of mail ons jouw CV op info@healthz.eu voor een oriënterend gesprek!