Even voorstellen…Marketing manager: Yvonne Schinkel

Marketing

Even voorstellen…Marketing manager: Yvonne Schinkel

Hallo! Mijn naam is Yvonne Schinkel en ik werk sinds juli 2018 bij Healthz. Ik ben verantwoordelijk voor de marketing en communicatie en daarnaast probeer ik Esther te ondersteunen in de administratie. Ik woon in Amsterdam op 10 minuutjes fietsen van het kantoor van Healthz, dus de kans is groot dat je me daar een keer treft.

Heb jij ook als verpleegkundige op de Caribbean gewerkt?
Ik heb geen verpleegkundige achtergrond. Helaas ben ik ‘gezegend’ met suizende oren, slappe handjes en knikkende knieën als het aankomt op verwondingen en ziektebeelden. Na de HAVO heb ik een HBO opleiding communicatie gedaan. Ook ik was nieuwsgierig naar het werken in het buitenland. Wintersporten was mijn grote passie, dus ik ben in Frankrijk midden in een skigebied in een kleine bar gaan werken. Het was hard en véél werken, maar in mijn vrije tijd kon ik genieten van de prachtige bergen! Not a care in the world! In totaal ben ik 3 jaar van huis geweest. Zo heb ik ook in Portugal en Canada gewerkt.

Hoe denk je die ervaring in te kunnen zetten richting de kandidaten?
Heel veel mensen weten hoe het is om te reizen, maar om in het buitenland te werken is iets heel anders. De horeca is niet te vergelijken met de zorg, maar ik weet wel heel goed hoe spannend het is om een sprong in het diepe te wagen. Je maakt een totaal nieuwe start op onbekend gebied. Vooraf moet je behoorlijk wat regelen en je laat iedereen die je lief is achter. Soms word je overvallen door heimwee en andere keren is het alsof thuis niet bestaat. De ervaring met verschillende culturen en talen: ik voelde me trots als ik het weer voor elkaar had gebokst. Die opwinding voel ik helemaal terug als ik verpleegkundigen spreek die via Healthz op de Caribbean willen werken.

Hoe ben je bij Healthz terechtgekomen?
Marjolijn en ik kennen elkaar al sinds de middelbare school. Voorheen werd alle marketing en communicatie van Healthz gedaan door een extern bureau. Toen de opdracht als manager marketing & events bij mijn vorige werkgever stopte, vroeg Marjolijn mij om de marketing voor Healthz op te gaan pakken. In principe werk ik als vaste werknemer 3 dagen per week voor Healthz. De overige dagen freelance ik op het gebied van evenementen en doe ik opdrachten als copywriter. In 2010 heb ik al een paar jaar met Marjolijn en Esther in de detacheringswereld gewerkt. De Nederlandse zorgbranche ken ik daarom ook al, dus de keus om bij Healthz te starten was snel gemaakt.

Wat spreekt jou aan in Healthz?
Mijn persoonlijke uitdaging is dat de communicatiestromingen en uitingen een update mogen krijgen, zodat we iedereen nóg beter kunnen begeleiden. Daar zijn we op kantoor nu met z’n vieren sterke strategische plannen over aan het smeden. Het mooie aan Healthz vind ik dat het een bureau is met korte lijnen en de wens om persoonlijk te blijven. Dat past goed bij het kantoorpersoneel, maar ik zie het vooral terug in de verpleegkundigen die voor Healthz kiezen. Wat een lieve, betrokken en warme mensen allemaal!

Wanneer gaan we jou op de Caribbean vinden?
De Caribbean heb ik nog niet bezocht, maar dit staat hoog op mijn lijstje! Vooral St. Eustatius lijkt mij prachtig! Van huis uit heb ik zelfs een link met de eilanden. Mijn overgrootmoeder is geboren op Curaçao en was lange tijd hoofd van de huishouding van het gouvernementsgebouw. Zij hebben daar gewoond totdat mijn oma naar kleuterschool moest. Mijn oma ging toen ze ouder was regelmatig terug en de Caribbean was bij haar thuis altijd aanwezig. Op werkgebied is het natuurlijk ook ontzettend leuk als ik kennis kan maken met alle opdrachtgevers van Healthz!

Is er nog iets wat je graag kwijt wilt?
Jazeker! Marjolijn, Esther, Ellen en ik doen hard ons best om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dat geldt zowel voor de Nederlandse tak van Healthz als voor de Caribbean. We zien dingen die beter kunnen en dingen die juist heel goed gaan. Wij zijn continu in beweging en we kunnen daar altijd input bij gebruiken! Vanuit een marketingoogpunt vind ik het hartstikke leuk als je een keer een blog voor ons wilt schrijven of bijvoorbeeld tips hebt die we op kunnen nemen in onze informatieboeken of op de website. Dat mag vakgerelateerd zijn, maar mocht je een ander idee hebben dan spar ik daar heel graag over met je! Mail je me op yvonne@healthz.eu?

Tot snel!

Heb jij interesse om bij Healthz te komen werken? Neem dan eens een kijkje naar onze vacatures of stuur ons een mailtje op info@healthz.eu.