Loes en haar persoonlijk ontwikkelingsplan!

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Loes en haar persoonlijk ontwikkelingsplan!

In het persoonlijk ontwikkelingsplan dat Loes Huijzendveld voor zichzelf heeft opgesteld, hoorde een nieuwe werkgever, een andere omgeving en onbekende werkcultuur. Loes is algemeen verpleegkundige en kwam bij ons op gesprek met de wens om haar te helpen aan een werkervaring op de Caribbean. Vol enthousiasme, ambitie en avontuurlijke moed vertrok zij voor 5 maanden naar Aruba.

Bon Dia allemaal!

Het is nu alweer 4 maanden geleden dat ik mijn Healthz-Aruba-avontuur begon. Op 29 augustus 2018 werd ik uitgezwaaid door familie en mijn beste vrienden en vertrok ik naar Aruba. Wat moest ik huilen in dat vliegtuig, zo hard dat de stewardess mij kwam troosten. Ja, ik liet toch even een mooi clubje vrienden en familie staan daar op Schiphol. Maar goed, het diende allemaal een goed doel en is onderdeel van ‘mijn persoonlijke ontwikkelingsplan’ 😉

Maak je dromen waar!

Mijn droombaan
Jaja, 5 maanden werken en genieten op Aruba!! Dit is iets wat al heel lang in mijn hoofd rondspookte en eigenlijk al mijn hartenwens is sinds ik jaren geleden op vakantie was op Bonaire en VERLIEFD WERD OP HET CARIBISCH GEBIED!!

Toen ik het echt niet meer naar mijn zin had bij mijn vorige werkgever besloot ik Healthz te bellen. Misschien hadden zij iets leuks voor mij in de aanbieding. Vanaf dat moment heeft Healthz alles in werking gezet om mij aan mijn droombaan te helpen!

Op Aruba bleken ze op korte termijn iemand nodig te hebben die gedurende 5 maanden de Flexpool zou kunnen ondersteunen, omdat binnen het ziekenhuis het EPD ‘live’ zou gaan. Wat denk je?! Ik heb geen seconde getwijfeld toen Healthz mij belde met de vraag of dit misschien iets voor mij zou kunnen zijn. Ik zei meteen: ‘JAAAA, dat wil ik!! Dat kan ik!! En dat ga ik doen!!’ Inmiddels begin ik al bijna aan mijn laatste maand op Aruba en ik heb nog geen moment spijt gehad. Wauw, wat ben ik blij dat ik deze keuze heb gemaakt!

Flexpool van het HOH
Loes en collegaEerlijk gezegd zag ik in het begin wel een beetje op tegen het werken in de flexpool, omdat ik wisselend op (voor mij) relatief onbekende afdelingen aan het werk zou gaan. Met sommige specialismen was ik in Nederland nog niet zo vaak in aanraking gekomen. Ik was daar een beetje onzeker over. Dat bleek achteraf totaal niet nodig, want dat is me heel erg meegevallen.

Het scheelt dat ik gedurende een maand goed ben ingewerkt op 1 vaste afdeling om de belangrijke zaken en werkzaamheden onder de knie te krijgen. De collega’s leerden mij hoe ze hier werken; wat belangrijk en wat minder belangrijk is en hoe alles hier in zijn werk gaat qua processen en dergelijke. Ik heb ervaren dat als je basis goed is de rest vanzelf komt. Ik heb ondertussen alweer heel veel op een plezierige en aangename manier bijgeleerd. Dus mijn persoonlijk ontwikkelingsplan is goed in ontwikkeling ;-)! 

Daar wil ik nog aan toevoegen dat Marloes Kouwen, de zorgmanager van het flexbureau een hele grote rol heeft gespeeld in mijn ‘integratie’ in het ziekenhuis. Mede door haar toedoen heb ik hier een hele goeie tijd! De roosters worden altijd super goed geregeld en ook de introductiedag werd door haar tot in de puntjes verzorgd. Marloes wil altijd alles voor en met je regelen, ze haalt en brengt ons (waarnemers) naar het vliegveld. Ze ging de eerste keer met ons mee boodschappen doen, mee naar de autoverhuur en ze komt dagelijks langs op de afdeling om te vragen hoe het met ons gaat. Een betere zorgmanager had ik me hier niet kunnen wensen!

Ondanks dat ik hier nu al de zoveelste Nederlandse gedetacheerde ben, heb ik dat gevoel zelf helemaaaaal niet! Iedereen hier in het ziekenhuis is vriendelijk en behulpzaam. Men groet elkaar en vraagt hoe het gaat. Ze zijn oprecht geïnteresseerd in wat ik hier kom doen en hoe mijn leven er in NL uitziet. Er wordt regelmatig voorgesteld om gezellig met de afdelingen leuke dingen te gaan doen! Ik vind het hier heerlijk gemoedelijk en val letterlijk en figuurlijk in een warm bad. Want warm is het hier zeker!

Collega waarnemingen
Wat ik ook fijn vind, is dat er tegelijkertijd met mij (begin september) een hele groep is gestart in de flexpool. Daarin zit ook personeel vanuit andere bemiddelingsbureaus. We trekken met elkaar op, bespreken situaties met elkaar, ruilen diensten en doen leuke dingen samen. We hebben een introductie-ochtend gehad in het ziekenhuis met mensen die over verschillende onderwerpen kwamen praten en kregen een rondleiding op de afdelingen.

Dit ziekenhuis bestaat uit twee gebouwen: een oud- en een nieuwbouw gebouw. Omdat ik in de flexpool werk, ben ik op beide locaties aan het werk. Allebei de gebouwen hebben voor mij iets bijzonders. Als ik aan het werk ben in het oude gebouw, heb ik echt het gevoel dat ik wat terugga in de tijd. Ze hebben bijvoorbeeld nog 6-persoons kamers met bedden die met de voet omhoog gepompt moeten worden. Badkamers zonder afzuiging die erg warm worden als je een patiënt moet douchen en ook nog geen piepers, maar een bel die loeit op de gang. In de nieuwbouw is alles lekker fris, wel erg groot, een hoop zoeken naar waar alles staat. Wat ik erg waardeer is dat er hier gedurende de dag ontspannende muziek over de afdeling klinkt, hoe heerlijk is dat!

De Nederlandse ‘rush’
Samen met de andere “flexers” wonen we op hetzelfde appartementencomplex en zitten we met elkaar in een groepsapp. Hier en daar komen wat leuke voorstellen langs en als je zin en tijd hebt ga je mee, zo niet dan is dat ook prima.

Alles is hier hééééél relaxed. Het tempo, de sfeer, de mensen, de muziek. Dat moet ook wel met die hitte! In het begin had ik nog mijn eigen Nederlandse ‘rush’ aan me hangen, maar die ben ik nu gelukkig kwijt! En wat scheelt dat in stress en onhandigheid. Hoe rustiger je de dingen doet, hoe fijner en beter dat het gaat.

Ik ben aan het genieten
Naast de 40 uur per week die ik werk, verdeelt over dag-, avond-, nacht- en weekenddiensten, doe ik ook een hoop leuke dingen. Lekker op het strand liggen en zonsondergang kijken, uit eten, zwemmen, stappen, chillen, duiken, snorkelen en het eiland verkennen. Zelfs een vriendin uit Nederland is mij komen opzoeken! Ik was heel benieuwd wat zij vindt van mijn leven hier en ik kon niet wachten om haar het eiland te laten zien. De volgende ervaring is kerst en nieuwjaar op het eiland vieren. Ik wens jullie dan ook allemaal hele fijne feestdagen!

Ayo!!

Loes

Als jij net als Loes van mening bent dat een waarneming in het buitenland bijdraagt aan jouw persoonlijk ontwikkelingsplan, dan ben je welkom om daar eens over te komen praten. Neem contact op met Marjolijn Vlaar via info@healthz.eu of bel haar even op 06-10 892 571. Meer informatie over Healthz en de vacatures vind je hier.