Sint Eustatius

Sint Eustatius

Sint Eustatius

Voor velen is dit een plek waar zij eigenlijk nog nooit van gehoord hebben. We hebben het natuurlijk over: Sint Eustatius. Ook op dit prachtige eiland mag Healthz sinds eind 2017 zorgprofessionals leveren dus hoog tijd om je iets meer te vertellen over dit stukje paradijs.

Sint Eustatius behoort tot de BES eilanden, samen met Bonaire en Saba vormen zij de eilanden behorend bij Caribisch Nederland. St. Eustatius is een eiland gelegen in het Caribisch gebied en wordt door zowel ons als de lokale bevolking ook wel ‘Statia’ genoemd. Vlakbij het eiland St. Maarten hoort het bovenwindse eilanden. Het is een heerlijk klein eiland dat weinig toerisme kent en waar de natuur in al haar uitbundigheid aanwezig is. Je zou denken dat er niet veel te doen zou zijn, maar niets is minder waar! Daarom hebben wij een aantal ‘must sees & do’s’ voor je op een rijtje gezet.  

1: De zee waardoor dit eiland wordt omringd, vormt een prachtige onderwaterwereld met verschillende koraalriffen, scheepswrakken en honderden kleurrijke vissoorten. Wanneer je hier bent of aan de slag gaat via Healthz is duiken dus zeker de moeite waard!

2: Wist je dat zich op dit eiland een niet actieve vulkaan bevindt? Geen zorgen dus, want tot uitbarsting zal het niet komen. De vulkaan heet: The Quill en is voor vele wandelaars een trekpleister. Op de helling van de vulkaan bevindt zich een heus regenwoud wat met zich meebrengt dat ook hier genoeg flora en fauna bloeit en er dus genoeg moois te zien valt.

3: De meeste bewoners van dit eiland bevinden zich in Oranjestad, de hoofdstad van dit eiland, en is gelegen aan de westkant. Hier bevindt zich ook het Queen Beatrix Medical Centre waar je via Healthz aan de slag kunt om jouw steentje bij te dragen aan een goede zorg voor alle bewoners. Het ziekenhuis wordt gerund door twee huisartsen wat betekent dat het geen enorme zorginstelling is.

4: Op Sint Eustatius zijn de overblijfselen van de op één na oudste synagoge ter wereld te vinden, de Honen Dalimsynagoge. Het is een imposante ruïne met prachtige gele stenen. Een echte aanrader dus voor degene die houden van historie. Ook Fort Oranje is zeker een bezoekje waard wanneer je op dit eiland bent. Het is een fort met binnenplaats en drie bastions, gebouwd op de rotswand van Oranjestad, de hoofdplaats van het eiland Sint Eustatius in Caribisch Nederland. Het is het belangrijkste en het best geconserveerde fort nog overgebleven verdedigingswerken op het eiland.

Heb je na het lezen van deze blog het gevoel dat dit een plek is waar jij helemaal gelukkig zou zijn ondanks dat het een klein eiland is waar weinig spectaculairs gebeurt, maar waar je wel omringd wordt door mooie natuur? Wij zijn op zoek naar een (gespecialiseerde) A-verpleegkundige die op St. Eustatius voor minimaal 3 maanden de uitdaging aan wil gaan! Naast algemeen verpleegkundige in het ziekenhuis kan je ook worden ingezet als verpleegkundige in de wijkzorg.

Wil jij ook werken via Healthz in Nederland of op de Caribbean?
Stuur een mail naar info@euheal-djagblema.savviihq.com of bekijk onze vacatures.