Things to do op Curaçao! Tips van Kristel.

To do Curaçao

Things to do op Curaçao! Tips van Kristel.

SEH verpleegkundige Kristel Schrijer is na een waarneming van ruim 3 maanden op Curaçao weer terug op Hollandse bodem. Namens Healthz vertrok zij met een groep van 4 andere SEH-verpleegkundigen naar het Sint Elisabeth Ziekenhuis (SEHOS). Naast hard werken was er natuurlijk ook genoeg tijd voor plezier. Kristel deelt in deze blog haar beste tips van things to do op Curaçao!

Eind september 2018 zijn wij, SEH crew Curaçao, zoals wij ons zelf noemden, vertrokken vanaf Schiphol om ons avontuur op Curaçao te starten. Het was een spannend en leerzaam avontuur en naast het opdoen van waardevolle werkervaring, hebben we ook als toerist genoten van het eiland. Ik deel daarom graag mijn lijstje met things to do op Curaçao voor alle collega verpleegkundigen die in de toekomst naar het eiland vertrekken.

Things to do op Curaçao
Willemstad
De hoofdstad van Curaçao is erg mooi. De bekende plaatjes die je kent van tv of het internet zijn hier live! De Pontjesbrug en Punda, de wijk waar het centrum zich bevindt, begint aan het eind van de straat waar het ziekenhuis (Sint Elisabeth Hospitaal) ligt.

to do curacao suppen

Sup Curaçao

Suppen of windsurfen
Neem een sup- of windsurfles op het Spaanse water. Sup staat voor Stand Up Paddle, waarbij je op een surfplank staat en je jezelf met behulp van een peddel over het water voortbeweegt. Ik heb bij Sup Curaçao hele leuke les gevolgd.    

Christoffelberg beklimmen
De Christoffelberg is de hoogste berg op Curaçao. Gelegen in het Christoffelpark op ongeveer 1 uur rijden vanaf Willemstad. Deze berg is erg mooi om te beklimmen, maar doe dit vóór 10.00 uur. Na die tijd mag je de berg niet meer op vanwege de hitte. Mijn advies is om te starten met lopen vanaf 8.00 uur, het park gaat om 7.30 uur open. Het zijn rotsige paden, dus je zal moeten klimmen en klauteren. De tocht duurt ongeveer 1 uur, maar op het eindpunt krijg je een fantastisch uitzicht dat heel erg de moeite waard is! Tip: neem veel water mee!

Shete Boca                  
Het nationale natuurpark Shete Boca richting Westpunt ligt aan de rand van het Christoffelpark aan de noordzijde van Curaçao. Het natuurgebied heeft een ruige kust met vele inhammen en baaien. Al deze inhammen en baaien zijn uitgeroepen tot beschermde broedgebieden van de zeeschildpadden.

Playa Piskado/Playa Grandi      
Dit is dé plek om zeeschildpadden te zien en om tussen de dieren te snorkelen. Wees daar rond 11.00 uur, dan komen de vissers terug van zee en maken ter plekke hun vis schoon. Het afval wordt terug in de zee gegooid, waardoor er rond dat tijdstip veel schildpadden zijn.

Tugboat shipwreck      
Tugboat is een bekende snorkel- en duikplek op Curaçao. Het is een klein scheepswrak, dat niet heel diep in de zee ligt. Daarom is het ook erg geschikt om te snorkelen. Het wrak is bedekt met kleurrijk koraal en er zwemmen veel verschillende soorten vissen.

Punda Vibes                
Elke donderdagavond tussen 18.00 en 21.00 uur vindt er in de wijk Punda in Willemstad de Punda Vibes plaats. Verschillende bandjes spelen op straat en de winkels zijn open. Erg gezellig!!

Happy hour                 
Natuurlijk kun je ook de happy hours bezoeken. Mijn favoriet is ‘Zanzibar’ op de zaterdagavond met livemuziek. Bij ‘Cabana’ kun je op woensdag terecht en ‘Chill’ heeft vrijdagavond happy hour.

to do Curacao ChiChi

Chi Chi!

Serena’s Art Factory
Chichi (het Papiamentse woord voor ‘grote zus’) is een welgevormd, energiek en kleurrijk Caribbisch figuurtje. Een bekend symbool op Curaçao! Bij Serena’s Art Factory kun je een Chichi workshop volgen en de chichi zelf beschilderen. In Punda bevindt zich ook een kleine winkel van Serena, waar een kleine groep aan de workshop kan deelnemen.

Sportschool de Challenge         
Gelegen bij Jan Thiel baai, naast het Papagayo resort. Een hele goede sportschool van Nederlandse eigenaars. Je kunt er dus ook even je heimwee wegsporten. 😉

Stranden                     
Je hebt op Curaçao een ruime keus aan stranden om te bezoeken. Wissel ze eens af en bekijk zelf welke je het prettigst vindt: Cas Abao, Kleine Knip, Grote Knip, Blauw baai, Santa Martha, Santa Barbara, Santa Cruz. Mambo Beach en Jan Thiel Beach zijn twee stranden die dichtbij winkeltjes en restaurantjes liggen.

Zeil naar Klein Curaçao
Klein Curaçao is een onbewoond eilandje op ongeveer 10 kilometer van Curaçao. De wateren rondom klein Curaçao zijn erg geschikt om te duiken (en snorkelen). In het midden van het eiland vind je een vervallen vuurtoren die momenteel wordt gerestaureerd. Met de Mermaid (boot) of Blue Finn (catamaran) kun je het eiland bezoeken. Als ‘local’ krijg je korting, dus als je een waarneming op het eiland doet is het de moeite waard om dit te benoemen. Zelf heb ik erg goede ervaring met de Blue Finn. Deze vertrekt vanaf Zanzibar bij Jan Thiel. Erg goed verzorgd!

Restaurants
Mijn favoriete restaurants zet ik graag voor je op een rijtje:

  • De Visserij: de naam zegt het al. Verse vis (gamba’s, tonijn, lion fish, mahi mahi), super lekker!! Het ligt nabij het Hilton in Piscadera Baai en is alleen open op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag
  • Taboosh: Voor de Antilliaanse keuken (richting Caracasbaai)
  • Pop’s place: Serveren diverse soorten vis en vlees. De tonijn gebakken met sesam….mmmm. (Caracasbaai)
  • Pincho garden: Vlees, kip en vis hangen aan spiezen voor je aan tafel. Dit restaurant ligt aan de Caracasbaaiweg. Maar, dergelijke spiezen worden ook in diverse andere restaurants aangeboden.
  • Café/restaurant de Buren op het Wilhelminaplein in Punda. Hier zit je op een gezellig terras en ook voor eten is het erg oké!
  • Mojitobar: Best mojito in town! Om de hoek bij café/restaurant de Buren.
  • Restaurant Ginger in de Nieuwstraat (Pietermaai)


Streetart in Punda en Otrabanda
In het centrum van de stad in de wijken Punda en Otrabanda bevindt zich een kunstroute met prachtige muurschilderingen, kunstwerken en zelfs bewerkte bomen. Een erg leuke wandeling en je kunt deze route ook met een gids aflopen.

to do op Curaçao kunstroute     to do Curaçao Otrobanda          to do curacao muurschilderingto do Curacao kunstroute boom

Ik hoop je met dit lijstje van Things to do op Curaçao genoeg ideeën te hebben gegeven om in jouw vrije tijd op het eiland te doen. Maak van jouw waarneming een supermooie ervaring en vergeet niet te genieten!! Liefs, Kristel

Kristel schreef ook een blog over haar waarneming op de SEH van Curaçao. Je leest de blog hier.

Ook zin om in jouw vrije tijd op Curaçao dit to do lijstje uit te proberen?! Dan heb je eerst een leuke werkplek nodig. Marjolijn kan jou veel meer vertellen over het werken op Curaçao of één van de andere eilanden op de Caribbean. Je kunt haar bereiken op 06 – 10 892 571 of via marjolijn@healthz.eu.