Verliefd op Statia!

Verliefd op Statia!

Het is alweer een aantal weken geleden dat wij een blog schreven over het prachtige Sint Eustatius. Dit Caribische eiland dat bekend staat om zijn adembenemende natuur, is nog niet zo heel lang geleden onderdeel geworden van het werkgebied van Healthz. Tijd om kennis te maken met onze collega én emigratiecoach, Mariska ter Horst. Zij schreef voor ons een blog over het leven en werken op ‘Statia’.

Leven op ‘Statia’
Het leven is hier prachtig! De rust, de ruimte, het relaxte leven…ik kan er wel aan wennen. Ik werk sinds 1998 in de zorg en na mijn reis naar Peru wilde ik graag als verpleegkundige in het buitenland gaan werken. Via Healthz ben ik op Sint Eustatius terecht gekomen en ik ben echt wel verliefd op het eiland geworden!

Werken
Hier op ‘Statia’ werk ik als wijkverpleegkundige. Ik kom bij mensen thuis die zorg nodig hebben. Ik geeft ze medicijnen, doe controles en helpt met de lichamelijke verzorging. Wat ik zo leuk vind aan dit werk, is dat ik het ziekbed van mijn patiënten aangenamer probeer te maken om hen zichzelf minder ziek te laten voelen. Het sociale aspect is hier erg belangrijk. Veel mensen zitten om een praatje verlegen. Ik bouw graag een vertrouwensband met mijn patiënten op. Ons team bestaat uit 2 verpleegkundigen en 6 junior nurses. Zij zijn nog in opleiding tot helpende. Een ontzettend leuke groep collega’s met wie ik soms ook lekker naar het strand ga.

Emigratiecoach
Vanuit Healthz werd mij gevraagd of ik emigratiecoach wilde worden voor de nieuwe collega’s die op het eiland komen werken. Uit ervaring weet ik dat het ontzettend fijn is om opgevangen te worden op een onbekend eiland. Het is leuk om dat nu zelf over te mogen brengen. Daarbij maak je gelijk contact en dat is gezellig. Ik leert op deze manier steeds meer mensen kennen.

Lokale bevolking
Sint Eustatius vind ik heel bijzonder vanwege haar gastvrijheid en rust. Iedereen was erg blij met mijn komst en ik werd gelijk opgenomen in de gemeenschap. Doordat ik thuis bij de patiënten kom heb ik veel contact met de lokale bevolking. Dat is heel bijzonder om te mogen ervaren. Je krijgt al snel een band met ze.

Vrije tijd
Er staat nog van alles op mijn TO-DO lijstje, zoals de Quill (niet actieve vulkaan) beklimmen en de andere eilanden te bezoeken (als de boot vaart…). De vrijdagavonden zijn hier erg populair, dus ik ga geregeld uit eten, dansen aan zee en karaoke zingen. Ik probeer 3 keer in de week naar de sportschool te gaan en aan yoga te doen. Ik ben ook graag lui in mijn vrije tijd, een beetje aandacht naar mijn huishouden, maar verder vooral relaxen in de zon.

Tips
Tot slot een aantal tips om jou voor te bereiden op ‘Statia’! Laat je vooral verrassen door het eiland en haar bewoners. Neem een portie geduld mee, want niet alles gaat hier even snel, maar dat went vanzelf. Bij vertrek had ik mij een soort van bounty eiland voorgesteld, maar ik kwam hier met regen en wind aan. Dat betekent wel dat het eiland heel groen is. En het allerbelangrijkst…neem je goede humeur en je lach mee. Daar zijn ze hier dol op!

Tot snel op ‘Statia’. Ik zal klaar staan om je te ontvangen!

Wil jij ook werken via Healthz op Sint Eustatius, op één van de andere Caribische eilanden of gewoon in Nederland? Bekijk dan eens onze vacatures of stuur ons een mailtje via info@healthz.eu.