Vier tips voor het volhouden van je goede voornemens!

ier tips voor het volhouden van je goede voornemens!

Vier tips voor het volhouden van je goede voornemens!

Ieder jaar neemt meer dan de helft van de bevolking zich voor vanaf 1 januari zijn of haar leven te beteren. Van stoppen met roken tot afvallen en van minder geld uitgeven tot gezonder eten. Toch weet maar een klein percentage de goede voornemens door te zetten. Best wel zonde toch? Week twee is de week waarin de meeste voornemens sneuvelen en daarom hebben wij een 4 tips voor je om je goede voornemens dit jaar wel te laten slagen!

1: Neem kleine stapjes. Van de een op de andere dag je hele leven omgooien is nou eenmaal lastig, helemaal omdat dit vaak neerkomt op gedragsverandering. De gewoontes die erin geslopen zijn, zijn niet van de een op de andere dag verdwenen. Geef jezelf dus een eerlijke kans en pak alles wat je wilt veranderen stapje voor stapje aan. Wist je trouwens dat het ongeveer 21 dagen duurt voor je een gewoonte af -of aanleert?

2: Maak realistische doelen. Als jij bijvoorbeeld jezelf het doel hebt gesteld om een marathon te gaan lopen, maar dit wel in drie weken voor elkaar wilt krijgen is de kans groot dat dit niet gaat lukken. Omdat je dit diep van binnen eigenlijk al stiekem een beetje weet, is de kans heel groot dat je er al de brui aan wilt geven voordat je er überhaupt aan begonnen ben. Jammer, want alles is mogelijk en het kan zelfs een fijne ervaring zijn mits je jezelf ook een realistisch doel stelt.

3: Geef jezelf een complimentje. Het maakt niet uit hoe klein of groot de overwinning is, maar jezelf ervoor prijzen is belangrijk. Op die manier blijf je het leuk vinden om door te gaan met alle doelen die je jezelf gesteld hebt. Als je continu alleen maar denkt dat het ‘niet goed genoeg, snel genoeg, mooi genoeg’ is, zal je er binnen no time mee willen stoppen omdat je het niet meer leuk vindt.

4: Ontdek wat jouw excuses om iets niet te doen zijn. Stel je wilt fitter worden maar denkt dagelijks; ‘ik ben zo moe, ik kan niet naar de sportschool, ik heb geen tijd, ik heb geen zin’, tsja.. dan wordt het lastig. Op het moment dat je dit soort dingen denkt, is het goed om er nog een keer over na te denken en je af te vragen of het wel echt zo is, of dat je jezelf de kans om je doelen te behalen ontzegt.

Heb jij het voornemen om op zoek te gaan naar een nieuwe baan in Nederland of op de Caribbean? Kom dan eens bij ons langs voor een kennismaking. Stuur een mailtje naar info@healthz.eu of bekijk onze vacatures.