Werken op Bonaire als O&G Verpleegkundige

werken op bonaire

Werken op Bonaire als O&G Verpleegkundige

Via Healthz als O&G verpleegkundige in het buitenland werken. Annelies de Nooijer is het avontuur onlangs aangegaan en voor 3 maanden naar Bonaire vertrokken. Zij schreef voor ons een blog over haar eerste weken op dit prachtige eiland.

Hi, ik ben Annelies en in mei 2018 ging ik 3 maanden via Healthz werken op Bonaire. Leuk dat je de tijd neemt om mijn blog te lezen. De start was spannend, maar inmiddels ben ik hier helemaal op mijn plek. Ik zal beginnen met iets over mezelf te vertellen.

Omscholen tot verpleegkundige

Sinds 2014 ben ik gediplomeerd verpleegkundige. Ik ben mijn carrière begonnen in de hotelbranche, maar na enkele jaren kwam ik erachter dat dit werk niet echt geschikt voor mij was. Met behulp van een loopbaancoach heb ik ervoor gekozen om mij om te scholen tot verpleegkundige. Het was pittig om naast mijn fulltimebaan te studeren, maar ik ben heel erg blij dat ik heb gekozen voor deze carrièreswitch. Toen ik mijn papiertje in handen had ben ik gaan werken op de afdeling verloskunde van het LUMC. Een jaar later werd mij gevraagd of ik de specialistische opleiding tot obstetrieverpleegkundige wilde gaan doen. Deze opleiding heb ik in september 2016 behaald.

Solliciteren via een skypegesprek

Via een collega kwam ik vorig jaar in contact met Healthz. Twee weken later zat ik met Ellen (toenmalig recruiter én ervaringsdeskundige) een cappuccino te drinken op het kantoor van Healthz in Amsterdam. Ik werd enorm enthousiast van de verhalen over Bonaire en de mogelijkheid om daar 3 maanden te gaan werken. Healthz regelde een sollicitatiegesprek en in januari vond dit gesprek met het Fundashon Mariadal Ziekenhuis via skype plaats. Kort daarna kreeg ik te horen dat ik in mei mocht beginnen. Met het LUMC kon ik gelukkig een regeling treffen dat ik mijn werk bij hen weer voort kan zetten zodra ik terug ben.

Bagagestress net voor vertrek

De avond voor mijn vertrek kwam ik er ineens achter dat ik met TUI alleen handbagage mee mocht nemen. Door een fout was er geen extra bagage bijgeboekt. Alleen handbagage vond ik een iets te grote uitdaging en online was het te laat om nog een koffer bij te boeken. Het laatste avondje met mijn vriend werd er zo niet echt gezelliger op…Gelukkig wist Marjolijn (van Healthz) mij te vertellen dat ik op Schiphol nog een koffer kon bijboeken en dat ik dit kon declareren. Op 2 mei ging het avontuur dan echt beginnen! Ik werd ’s ochtends om kwart over vijf door mijn vriend naar Schiphol gebracht. Toch best wel spannend om dit avontuur helemaal alleen aan te gaan!

Ontvangst door de emigratiecoach

Eenmaal op Bonaire aangekomen zou ik door iemand van het ziekenhuis worden opgehaald van het vliegveld, maar helaas dacht deze meneer dat ik op 3 mei zou arriveren. Dus…daar sta je dan!
Gelukkig kwam er al snel een dame met een Healthz tas op mij af. Channah (SEH verpleegkundige bij het Fundashon Mariadal Ziekenhuis en emigratiecoach van Healthz) stond mij namens Healthz op te wachten. Ze gaf me een welkomsttas van Healthz met allerlei lekkers. Superleuk om zo te worden ontvangen en heel erg fijn dat Channah ervoor zorgde dat ik alsnog werd opgehaald!

Hartelijk ontvangen door collega’s

Het werken bij Fundashon Mariadal was in het begin even wennen, maar er wordt ruim de tijd genomen om je te laten wennen aan het ziekenhuis en de gang van zaken op de afdeling. Voordat ik naar Bonaire vertrok heb ik via Healthz nog een Papiamento les gekregen, waar ik nu zeker profijt van heb. In het team voelde ik mij vanaf het begin erg welkom. Ik werd direct toegevoegd aan allerlei groepsapps waarin leuke activiteiten worden aangekondigd. Zo had ik de eerste week al een poolparty bij een collega en er worden regelmatig leuke hikes gepland. Zelf heb ik de “salsa-groepsapp” aangemaakt, voor een lesje salsa. Ik heb tijdens mijn carrière in de hotelbranche veel in het buitenland gewerkt en de eerste maand vond ik altijd moeilijk. Ik moest erg wennen en voelde me eenzaam, aangezien ik nog weinig mensen kende. Dit gevoel heb ik deze keer helemaal niet gehad, doordat ik zo hartelijk werd ontvangen.

Genieten van het leven en werken op Bonaire

Het complex waar ik woon bestaat uit 6 appartementen. De bewoners zijn allemaal vanuit Nederland bemiddeld en werkzaam in het ziekenhuis. Het is een ruim appartement en we hebben een zwembad in de tuin! Ik zit ‘s avonds vaak nog gezellig een wijntje te drinken met de buren bij het zwembad, het is erg leuk wonen. Het eiland vind ik geweldig! De natuur is prachtig en de onderwaterwereld is adembenemend. Je kunt overal snorkelen en zwemmen tussen de kleurrijke vissen en schildpadden. Duiken is daarom een populaire activiteit op het eiland. Dit is iets wat ik ook nog zeker ga doen tijdens mijn verblijf hier. Maar volgende week ga ik eerst windsurf les nemen. Ik ben enorm blij dat ik dit avontuur ben aangegaan en raad ook iedereen aan om, indien je de mogelijkheid hebt, dit te gaan doen. Ik geniet elke dag van het leven op Bonaire en ben verliefd geworden op dit unieke plekje.

Saludos,
Annelies!

Heeft Annelies jou met deze blog nieuwsgierig gemaakt naar het werken op Bonaire en wil je er meer over weten? Bekijk dan hier onze openstaande vacatures op het eiland of neem contact op met Marjolijn via info@healthz.eu.